Check welke vaccinaties je nodig hebt voor je studie in het buitenland

Je kijkt er misschien al maanden of jaren naar uit, je reis naar het buitenland tijdens je studie of misschien ga jij wel voor een langere tijd stagelopen in een ander land. We willen de pret niet drukken, maar zoek wel op tijd uit of je vaccinaties nodig hebt. Anders kan het zomaar zijn dat het reisje niet doorgaat, en dit zou erg jammer zijn! Meer weten over dit onderwerp en wat je kunt doen? Lees dan vooral even verder!

Verplichte of aanbevolen vaccinaties

Voor een reis is het soms nodig om je te laten vaccineren, niet alleen tegen corona, maar ook tegen veelvoorkomende andere infectieziektes. In sommige gevallen gaat het om aanbevolen vaccinaties. Je kunt zelf kiezen of je deze wilt nemen of niet. In deze gevallen is de kans op een infectieziekte een stuk kleiner dan wanneer het gaat om verplichte vaccinaties. Verplichte vaccinaties heb je nodig om het land in te kunnen. Vaak moet je deze een aantal weken van tevoren genomen hebben en soms is deze tijd zelfs nog langer. Daarom is het goed om te checken welke vaccinaties jij nodig hebt voor jouw bestemming. Dit kun je gemakkelijk online vinden. Hier geven ze aparte informatie per bestemming.

Informatie over Hepatitis B

Hepatitis B is een zeer besmettelijke ziekte aan de lever. Je kunt onder andere besmet raken met de ziekte via het bloed van een besmet persoon of door middel van seksueel contact. In sommige gevallen wordt de ziekte zelfs chronisch, dit houdt in dat hij nooit meer weggaat. Vaak eindigen deze mensen met leverkanker. Wat zijn enkele verschijnselen van de ziekte? Je kunt de ziekte oplopen door een virus, in dit geval heb je de minder ernstige virale variant te pakken. Maar, je kunt de ziekte ook oplopen via bacteriën. Dit is weer een stuk gevaarlijker en zorgt vaak voor een hersenvliesontsteking.

Veelal begint het met een algehele bloedvergiftiging door de bacteriën die zich overal verspreiden via je bloedbaan. Eerst zitten de bacteriën nog onschuldig in de neusholte en vervolgens wanneer de weerstand van de persoon langzaam minder wordt, beginnen de bacteriën zich te verspreiden via het bloed. Het gevaarlijke is dat besmette mensen soms nog lange tijd geen klachten vertonen en ondertussen wel iedereen om hen heen besmetten. Neem dus zeker een vaccinatie Hepatitis B wanneer je naar een risicoland reist!

De ziekte buiktyfus

Een andere nare ziekte waar je soms een vaccinatie voor nodig hebt, is buiktyfus. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een type salmonellabacterie. Neem een vaccinatie buiktyfus en voorkom klachten als hoge koorts en buikklachten. 

Laat een reactie achter