Waarom zijn er steeds meer mensen die een (elektrische) fiets gebruiken?

In Nederland hebben we over het algemeen een zeer goede infrastructuur. Hierbij kun je aan allerlei zaken denken. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig om met een auto van de ene naar de andere kant van het land te rijden omdat er overal grote wegen zijn. Ook kun je met het openbaar vervoer vrij eenvoudig reizen op de meeste plekken in Nederland. Dit is erg prettig voor mensen die dagelijks gebruik maken van één van deze vormen van infrastructuur, maar ook voor mensen die van andere vormen gebruik maken. Dit zijn namelijk niet de enige vormen van infrastructuur in Nederland.
 

De meest bijzondere vorm van infrastructuur in Nederland zijn toch wel de fietspaden. Dit is in basis niet zo ontzettend bijzonder, maar het is wel uniek. In de rest van de wereld is er geen enkel land waar je als fietser zo goed en veilig rond kunt rijden. Dat komt doordat de meeste landen op veel wegen niet eens een plek hebben voor fietsers. Als je hier wilt fietsen, moet je op de rijbaan fietsen. Dit is natuurlijk niet erg veilig. In Nederland hoef je je hier geen zorgen om te maken. Dat is erg fijn voor mensen die met de fiets naar hun werk of school gaan, maar het is lang niet de enige reden dat mensen hier voor kiezen. 

Geld besparen

Als je kijkt naar de kosten die je maakt als je een auto in bezit hebt, is het niet gek dat er steeds meer mensen zijn die besluiten om helemaal geen auto te nemen. Het is namelijk zo dat vooral de kosten van de brandstof gedurende de afgelopen maanden ontzettend hard zijn gestegen. In hoeverre deze trend zich door zal zetten, is natuurlijk voor niemand zeker, maar dat het een hoop geld kost om in een auto te rijden, is een feit. Daarom is het niet gek dat steeds meer mensen een e-bike kopen in plaats van een auto. Vooral wanneer je door de stad heen moet is een elektrische fiets een stuk prettiger dan een auto. 

Groener dan een auto

Er zijn steeds meer mensen die het belangrijk vinden dat er meer aandacht komt voor het milieu. Natuurlijk is het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt, maar het is vooral van belang dat iedereen doet wat hij of zij kan. Het gebruiken van de fiets in plaats van de auto is natuurlijk een stuk groener. Bij het gebruiken van je fiets komt geen uitstoot van schadelijke stoffen kijken en bij een auto natuurlijk wel. Daarom kan dit ook een zeer goede reden zijn om de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Laat een reactie achter