Een professionele vrieskast

Wanneer je een professionele keuken hebt is het van groot belang dat je ook professionele keukenspullen hebt. Denk aan een extra groot fornuis, maar wat ook zeker niet onbelangrijk is, zijn de professionele vrieskasten. Een vrieskast in de horeca heeft namelijk met hele andere omstandigheden te maken dan een vrieskast in een normaal huishouden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheden die tegelijk gekoeld moeten worden, maar ook aan de frequentie dat de deur open wordt gedaan. Dat is beide veel meer dan in een normaal huishouden. Daarom is het van groot belang dat je als horeca keuken hier ook op voorbereidt bent en dus een professionele vrieskast neemt. 

De juiste maat

Wanneer je de zoektocht naar een professionele vrieskast gaat beginnen zijn er een aantal dingen waar je van tevoren alvast over kan nadenken. Om te beginnen is de maat heel belangrijk. De maat kan je kiezen door een inschatting te maken hoeveel spullen je tegelijk in de koelkast wil kunnen bewaren. Maar ook welke maat vrieskast in de keuken past. Of heb je meerdere vrieskasten. Bijvoorbeeld eentje onder de bar, deze kan bijvoorbeeld voor alle koude dranken zijn. Terwijl je een vrieskast in de keuken hebt voor de voeding. Het is handig om hier van tevoren over na te denken, zodat je weet welke maat vrieskast je zoekt. Wanneer je de maat ongeveer weet is het tijd voor andere keuzes. Er zijn gemakkelijke keuzes, zoals de kleur of het materiaal, dit is vooral een optische keuze. Wat past goed bij de rest van de keuken en wat vindt je mooi. 

Verschillende type koeling

Maar er zijn ook lastigere keuzes zoals het type koeling. Hier zijn twee types in te onderscheiden. De eerste is statische koeling, dit werkt door het gebruik van een koude plaat aan de achterkant van de koelkast. Dit werkt alleen als de vrieskast niet te vaak per dag opengaat. Wanneer dit wel het geval is kan je beter gaan voor een geforceerde koeling. Hierbij wordt er koude lucht door de kast geblazen, waardoor de temperatuur op pijl blijft. Verder is het ook belangrijk om op het energielabel te letten. Zowel door de dure energieprijzen als voor het milieu. Een van de laatste keuzes die je kan maken is het type deur. Bijvoorbeeld welke kant de deur naartoe opengaat. Je wil dat je de vrieskast makkelijk kan gebruiken. Maar ook of je deze deur van glas wil of juist geblindeerd. Wanneer je je even hebt ingelezen zijn deze keuzes met wat advies heel goed te maken en hebben je binnen een snelle tijd een professionele vrieskast in je horecakeuken staan.   

Laat een reactie achter