Als je betrokken bent geraakt bij een kettingbotsing, dan is dat natuurlijk een zeer heftige gebeurtenis. Waarschijnlijk is je auto klaar voor de sloop en heb je ook een trauma en letsel opgelopen door de kettingbotsing. Dit is natuurlijk zeer vervelend want je hebt geen auto meer tot je beschikking en ook is de kans aanwezig dat je niet meer kan werken door het toegebrachte letsel en trauma. Het is wel belangrijk dat dat de kosten vergoed worden aangezien het niet jouw fout is dat je niet meer kan werken. Maar hoe werkt dat bij een kettingbotsing en kan de veroorzaker hiervoor wel verantwoordelijk gehouden worden als het bijvoorbeeld erg mistig was? Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een schadevergoeding en wat daarbij komt kijken.
Wie is er verantwoordelijk?
Degene die de kettingbotsing veroorzaakt wordt vrijwel altijd verantwoordelijk gehouden, maar hoe werkt dat als het erg mistig is? Als het erg mistig is, is het erg moeilijk om te achterhalen wie nou de veroorzaker van de kettingbotsing is. In veel gevallen worden daarom de kosten die je misloopt door de kettingbotsing vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Dit geldt wel alleen als het erg mistig is en je eigenlijk vrij weinig kan zien. Het wordt daarom ook altijd afgeraden om de weg op te gaan als het erg mistig is. De kans op een kettingbotsing is namelijk enorm groot.
Schakel een letselschade advocaat in
Als je slachtoffer bent geworden van een kettingbotsing, dan is het enorm belangrijk om een letselschade advocaat Nijmegen in te schakelen. Een letselschade advocaat is namelijk een specialist op het gebied van letsel en kan achterhalen wat een gepaste schadevergoeding is. Een letselschade advocaat gaat ook namens jou het woord voeren in de rechtbank als het tot een rechtszaak komt. Natuurlijk kom jij zelf ook aan het woord, maar de letselschade advocaat gaat enkele feiten vertellen waarom jij recht hebt op een gepaste schadevergoeding. Het is belangrijk om te weten dat een letselschade advocaat erg veel geld kan kosten, maar deze kosten worden vrijwel altijd vergoed door de tegenpartij dus dit moet zeker geen reden zijn om je tegen te houden. Het is namelijk zo dat de tegenpartij alle kosten moet vergoeden, dus naast het toebrengen van het letsel moeten ook de andere kosten vergoed worden. Een schadevergoeding kan daardoor snel in de duizenden euro’s lopen.