Houten vloeren: welke soorten er zijn en de voordelen

houten vloeren zijn weer helemaal in. Niet zo gek ook, want ze geven je interieur een warme en authentieke uitstraling. Maar wat zijn houten vloeren? En welke soorten zijn er? Wat zijn de voordelen van bijvoorbeeld laminaat ten opzichte van andere soorten vloeren? In dit artikel lees je er alles over!

Waar zijn ze van gemaakt? 

Houten vloeren zijn gemaakt van… hout! Dit kan massief hout zijn, maar ook multiplex of fineer. Massief hout is een stuk dikker dan multiplex of fineer en daardoor ook iets duurder. Fineer is het dunste en multiplex zit ertussenin.

Een houten vloer geeft je interieur een warme en authentieke uitstraling. Hout is een natuurlijk materiaal dat je huis gezelligheid geeft. Daarnaast is hout een duurzaam materiaal, waardoor je houten vloer jarenlang meegaat.

Verschillende soorten hout

Er zijn verschillende soorten houten vloeren, zoals bijvoorbeeld:

– Eiken vloeren

– Merbau vloeren

– Grenen vloeren

– Beuken vloeren

Elk soort hout heeft zijn eigen unieke uitstraling. Zo geeft eiken bijvoorbeeld een rustige en klassieke uitstraling, terwijl merbau een robuustere en stoere uitstraling heeft.

Ook verschillende afwerkingen

Naast de verschillende soorten hout, zijn er ook nog verschillende afwerkingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een geborstelde afwerking, wat een rustige uitstraling geeft. Of je kiest voor een getrommelde afwerking, wat een stoerdere uitstraling heeft.

De voordelen van een houten vloer op een rijtje:

– Ze geven je interieur een warme en authentieke uitstraling.

– Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor het je huis gezelligheid geeft.

– Hout is een duurzaam materiaal, waardoor je houten vloer jarenlang meegaat.

– Er zijn verschillende soorten en afwerkingen mogelijk, waardoor er voor iedere smaak wel iets te vinden is.

En laminaat?

Laminaat is een kunststof toplaag die op een houten onderlaag is gelijmd. Dit geeft het laminaat de uitstraling van echt hout, maar is veel goedkoper. Laminaat is daardoor een populair alternatief voor echte houten vloeren.

De voordelen van laminaat op een rijtje:

– Het is goedkoper dan echte houten vloeren.

– Het geeft je interieur de uitstraling van een houten vloer.

– Laminaat is een duurzaam materiaal, waardoor je laminaatvloer jarenlang meegaat.

– Er zijn verschillende soorten en afwerkingen mogelijk, waardoor er voor iedere smaak wel iets te vinden is.

– Laminaat is makkelijk in onderhoud en schoon te maken.

Als je aan het denken bent om een houten vloer aan te schaffen, is laminaat dus een goede keuze. Laminaat geeft je interieur de uitstraling van echt hout, is makkelijk in onderhoud en duurzaam. Bovendien zijn er verschillende soorten en afwerkingen mogelijk, waardoor er voor iedere smaak wel iets te vinden is.

Laat een reactie achter