Verschillende manieren om je overhemd te dragen

Wanneer je er chique of zakelijk uit wil zien dan draag je vaak een overhemd. Mannen krijgen namelijk toch een bepaald soort uitstraling wanneer ze een overhemd dragen. Er zijn natuurlijk verschillende overhemden. De ene ziet er nog chiquer uit dan de andere. De ene kan je bijvoorbeeld goed aan in de zomer wanneer je naar het strand wil. Dat kun je weer niet met alle overhemden. In dit blog lees je de verschillende manieren waarop je een overhemd kan dragen.

Los of in de broek?

Je kunt ervoor kiezen om je overhemd los te dragen of het overhemd in de broek te doen. De afweging of je je overhemd los draagt of in je broek kun je op verschillende aspecten baseren. Wanneer je er chique uit wil zien dan kun je ervoor kiezen het overhemd in je broek te doen. Veelal dragen oudere mannen hun overhemd in de broek. Dit geeft hen namelijk een bepaalde status. Je kunt er daarom ook voor kiezen je overhemd in je broek te doen. Als je er wat meer casual uit wil zien dan draag je je overhemd juist los. Je ziet er dan nog steeds wel netjes uit en je kan je overhemd dan prima aan doen naar een afspraak. Maar er zit wel een verschil in.
Wanneer je overhemd wat aan de lange kant is, kun je er ook voor kiezen je overhemd in je broek te doen. Dan zie je niet dat je overhemd aan de lange kant is.

Wanneer het wat warmer weer is en je er niet per se chique uit hoeft te zien kun je je overhemd open dragen. Met een T-shirt eronder zie je er dan juist wat meer casual uit. Dit adviseren wij niet per se aan de wat oudere mensen. Maar vooral voor de jongeren onder ons kan het je er weer wat anders uit laten zien.

T-shirt onder overhemd of niet?

De afweging die je kunt maken met een overhemd is of je er een T-shirt onder draagt of niet. Vooral een basic T-shirt van bijvoorbeeld Alan Red. Wanneer het winter is kan alleen een overhemd wat koud aanvoelen. Met een T-shirt eronder heb je het en lekker warm en kan je alsnog een overhemd aan. Daarnaast kan het bij sommige overhemden zo zijn dat je je tepels door het overhemd heen ziet. Dit kun je ook een beetje verbergen met een T-shirt onder je overhemd.

Laat een reactie achter