Waarom maak je geen rondvaart door de grachten?

Je kunt in Amsterdam gemakkelijk een dag of twee doorbrengen met ronddwalen langs de grachten, en door de bezienswaardigheden en geluiden van deze historische stad in je opnemen. Maar waarom zou je je sightseeing niet wat opwindender maken door een rondvaart te maken?

Rondvaart in Amsterdam

Er zijn in Amsterdam tal van rondvaartmaatschappijen waaruit je kunt kiezen. Je kunt een privérondvaart voor jezelf en je vrienden of familie boeken, of meegaan met een groepsrondvaart. De prijzen variëren naargelang het soort rondleiding en het bedrijf waar je boekt, maar je kunt rekenen op ongeveer €15-20 per persoon voor een groepsrondleiding, of €50-60 per persoon voor een privérondleiding.

Grachtcruises zijn een geweldige manier om Amsterdam vanuit een ander perspectief te zien. Je krijgt alle belangrijke bezienswaardigheden te zien, zoals het Anne Frank Huis, het Rijksmuseum en de Dam, en ook een paar van de meer verborgen juweeltjes. En natuurlijk krijg je de prachtige grachten van Amsterdam van dichtbij te zien.

Sloep Huren

Als je zoekt op: sloep huren Amsterdam, kom je bij een aantal maatschappijen terecht. Het huren van een sloep is een geweldige manier om een middag of avond door te brengen en te genieten van de buitenlucht. Er zijn een aantal verschillende routes die je kunt nemen, en je kunt onderweg zelfs even stoppen bij een café of bar. Ook kan je bij een sloep verhuur afspraken maken over het afnemen van drank aan boord.

Privé rondvaart

Als je de Amsterdamse grachten in een intiemere omgeving wilt ervaren, kun je je eigen boot huren voor een privé rondvaart. Dit is een prima optie voor stellen of kleine groepen, en je hebt de extra bonus dat je je eigen kapitein hebt om je rond te leiden.

Kapiteins zijn goed bekend in Amsterdam, en ze kunnen je naar alle mooie plekjes brengen voor fotomomenten, en je ook insider tips en verhalen over de stad vertellen. Privé rondvaarten kunnen van tevoren geboekt worden, en de meeste maatschappijen bieden een reeks verschillende boten om uit te kiezen, waaronder traditionele sloepen en elektrische boten.

Dus waarom zou je de volgende keer dat je in Amsterdam bent geen rondvaart maken? Het is een geweldige manier om de stad te zien, en misschien leer je onderweg zelfs iets nieuws.

Een avondcruise voor extra charme

Overdag zijn rondvaarten een mooie manier om de bezienswaardigheden van de stad te zien, terwijl avondcruises een meer romantische ervaring bieden, waarbij de grachten en bruggen van de stad verlicht worden door duizenden feeërieke lichtjes. Leun achterover en ontspan terwijl je door het water glijdt en de aanblik van het verlichte stadsgezicht in je opneemt. Misschien wil je zelfs een fles wijn bij om van te genieten terwijl je vaart. Zo'n avond rondvaart is dus de perfecte manier om je dag af te sluiten.

Laat een reactie achter