Leer wijnhuis Cecilia Beretta uit Italië kennen

Wijnen worden speciaal bij de gerechten uitgekozen, dan smaken de gerechten namelijk nog lekkerder. Waar komt Cecilia Beretta vandaan? Wat zijn goede bijpassende gerechten bij de Cecilia Beretta? Hoe wordt rode wijn gemaakt? Je lees het in dit artikel.

Waar komt Cecilia Beretta vandaan?

Een Cecilia Beretta Ripasso Valpolicella DOC Superiore wordt gemaakt door de Valpolocella wijn twee keer te vergisten. Bij de tweede keer pompen ze de gedroogde druivenschillen van de Amarone door de wijn heen, daardoor krijgt de wijn meer concentratie en rijpheid. Cecilia Beretta is begin jaren tachtig ontstaan en is de trots van familie Pasqua. Deze familie is een ware wijnspecialist die oplages hebben van ongeveer tweeduizend flessen per wijn. Een gelimiteerde oplage dus. Dit wijnhuis richt zich op premium kwaliteit, maar gebruiken traditionele vinificatietechnieken. Ze worden uiteraard door Italiaanse specialisten bijgestaan. Ze investeren veel in duurzaamheidsonderzoeken en kijken naar de mogelijkheden voor transitie van biologische wijnbouw. De wijngaarden van Cecilia Beretta bevinden zich in de heuvels en valleien van Calpicella.

Wat zijn goede bijpassende gerechten bij de Cecilia Beretta?

De Cecilia Beretta Ripasso Valpolicella DOC Superiore is een kruidige en soepele wijn met een fruitige bijsmaak. Je ruikt de geuren van kers en bosbes terug in deze wijn. Daarnaast is de smaak rond, rijk en licht krenterig. Je proeft een licht pepertje, rijpe kersen en bramen. Deze wijn past heel goed bij een kruidige stoofpot zoals Boeuf Bourguignon. Daarnaast past een ander gerecht van wild er goed bij, maar ook harde kazen of vleeswaren.

Hoe wordt rode wijn gemaakt?

Rode wijn wordt stap voor stap gemaakt. Men begint eerst met oogsten. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Zodra deze druiven rijp zijn, worden ze geoogst en de slechte druiven worden verwijderd. Daarna worden de druiven van de tros gehaald en de stelen worden verwijderd. De stelen verwijdert men vanwege de overtollige tannine, ook wel looizuur genoemd te mijden. Tannine smaakt namelijk bitter. Daarna worden de druiven gekneusd waarna het sap zich met de schillen mengt. Dan wordt het sap twee tot drie weken opgeslagen in het vast. Door de schilweking kleurt het langzaam rood. Na die maceratie veranderen de natuurlijke gisten de suikers van het vruchtvlees in koolzuur en alcohol. Dan wordt de wijn van de vaste bestandsdelen gescheiden. Hierna wordt de wijn enkele weken in een vat bewaard. Vervolgens worden de gisten en bestanddelen verwijderd en wordt er zwavel toegevoegd. De laatste fase is het bottelen van de wijn.

Laat een reactie achter